VESELI DECEMBER!!

Vesela sem, ker je december J Morda se zdi klišejsko, ampak prvič v življenju imam res željo lepo okrasiti svoj domek in ročno narediti darila, jih zaviti in jih dati svojim najbližjim... Se jim zahvaliti za vse dobre in lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj in se z njimi sprehoditi po praznično okrašeni Ljubljani. Ročna darila so lahko tudi majhni, luškani truffle-i, ki jih lahko spravimo v čedno škatlo, katero okrasimo z rdečo mašnico in dodamo lepo sporočilce namenjeno ljubljeni osebi. Prepričana sem, da bi lahko našle pravo mesto pod smrekico.

Prejšnji teden sem malo eksperimentirala s sestavinami, ki jih imam doma in tako ustvarila majhne, okusne, barvite truffle. Odločila sem se, da jih bom konec leta pripravila še več in jih podarila svojim najbližjim.

Truffle je zelo enostavno narediti, vse kar potrebujete so osnovne sestavine in multipraktik. Osnova so lahko kakršnikoli oreščki ( najbolje se obnesejo indijski oreščki in hazelnut lešniki ker nimajo toliko intenzivnega okusa), potem pa jih lahko skombinirate z dodatki kot so kokosov čips, surovi kakav ali rožičeva moka, agavin sirup, vanilija v prahu, cimet, mleti mandlji, pistacije, kakavovo maslo, ipd.. v multipraktiku zmeljete vse sestavine in ko je masa pripravlljena, jih lahko oblikujete v kroglice,povaljate po željenemu posipu, date v hladilnik za nekaj časa in so nared. Le kdo si ne bi želel tako simpatičnega, okusnega in navsezadnje zdravega darila?







4 komentarji:

Unknown 15. januar 2010 ob 02:22  

njammmiii...js sm jih nardila in je res super dober pa se fuuul zdravo!:)

Barbarella ( www.barbarella.si) 15. januar 2010 ob 02:30  

Super Alja, hvala za feedback, lepo se imej!

Unknown 15. januar 2010 ob 02:50  

malenkost!eno vprasanje, ki skoz pozabim..kaj je pa tisto rdece...oz v kaj si povaljala rdeci truffle?:)

Barbarella ( www.barbarella.si) 15. januar 2010 ob 06:25  

Rdeča stvarca so goji jagode, za več info si poglej spletno stran: http://www.planetbio.si/superhrana/goji-jagode-ningxia-kitajska.html

Sem jih samo malo nadrobila v kavnem mlinčku in potem sem truffleje povaljala v njih:)