Pravkar se oblizujem s čistim mangovim sorbe-tom, ki ga je zelo enostavno narediti. Če vas bo napadla želja po nečem osvežilnem, predlagam tale mangov sorbet...
Čas priprave je največ 10 minut, ko je enkrat mango zamrznjen. Torej, en dan prej olupite mango na koščke in ga zamrznite v zmrzovalniku.Mango mora biti primerno zrel in sladek, saj vpliva na končni okus sorbet-a. Zrel mango je rahlo mehak na otip. Zamrznjene koščke manga vržete v multipraktik z rezilom S. Dodate 1/3 skodelice vode ( ali več - odvisno od velikosti manga), sok pol limete ali limone, 1/4 skodelice agavinega sirupa ( ali več odvisno od tega kako sladko vam je všeč) in zavrtite multi praktik ter mešajte do strukture, ki je podobna sorbetu.
Če nastanejo manjši zmrznjeni koščki je potrebno samo dodati malo vode, da multipraktiku olajšate delo. Tako pripravljen sorbet lahko postrežete takoj, lahko pa ga spravite v posodico, date v zmrzovalnik za par urc in konsistenca sorbeta bo še boljša.. Zraven lahko dodate kakšno sadje kot so višnje , agode ali borovnice. Zelo fajn pa se obnese kot dodatek h čokoladni torti.. Mljask:)
Čas priprave je največ 10 minut, ko je enkrat mango zamrznjen. Torej, en dan prej olupite mango na koščke in ga zamrznite v zmrzovalniku.Mango mora biti primerno zrel in sladek, saj vpliva na končni okus sorbet-a. Zrel mango je rahlo mehak na otip. Zamrznjene koščke manga vržete v multipraktik z rezilom S. Dodate 1/3 skodelice vode ( ali več - odvisno od velikosti manga), sok pol limete ali limone, 1/4 skodelice agavinega sirupa ( ali več odvisno od tega kako sladko vam je všeč) in zavrtite multi praktik ter mešajte do strukture, ki je podobna sorbetu.
Če nastanejo manjši zmrznjeni koščki je potrebno samo dodati malo vode, da multipraktiku olajšate delo. Tako pripravljen sorbet lahko postrežete takoj, lahko pa ga spravite v posodico, date v zmrzovalnik za par urc in konsistenca sorbeta bo še boljša.. Zraven lahko dodate kakšno sadje kot so višnje , agode ali borovnice. Zelo fajn pa se obnese kot dodatek h čokoladni torti.. Mljask:)
0 komentarji:
Objavite komentar